Alies Caeijers

“Een tafel vol lekkers, dat is voor mij het ultieme paasgevoel”

Het is bijna Pasen. Wordt het paaseieren zoeken in de tuin? Uitgebreid ontbijten in pyjama? Of gourmetten met de hele familie? Alies Caeijers (40), filiaalhouder van onze winkel in Meerhoven, weet het al. En ze wil haar plannen best met ons delen.

Hoe lang werk je al bij Van Heeswijk?
“In 1999 begon ik als winkelmedewerker in Valkenswaard. Na zo’n twaalf jaar besloot ik dat het tijd was voor wat anders. Maar al snel miste ik het werken bij de bakker. En dus solliciteerde ik opnieuw. Sinds drieënhalf jaar werk ik nu in de winkel in Meerhoven. Als filiaalhouder.”

Leuk?
“Heel leuk! Het is een stadswinkel, maar toch voelt het hier heel ‘dorps’. De sfeer is gemoedelijk. Er wonen heel veel jonge gezinnen in deze buurt. Daardoor komen er elke dag veel kinderen in de winkel. Dat vind ik heel gezellig. Sommigen zie je elke dag. Daardoor ontstaat er een band. Er zijn zelfs kleine klantjes die een tekening komen brengen als ze vier jaar worden. Als afscheid. Want vanaf dat moment kunnen ze niet meer zo vaak in de winkel komen. Dat is echt aandoenlijk.”
 
Welk product verkoop je het meest nu het bijna Pasen is?
“Het broodhaasje vliegt de winkel uit. Ook dat heeft natuurlijk alles te maken met al die jonge kinderen die hier komen. Ze zijn dol op die haasjes. Mijn twee kinderen zijn al een stuk groter, maar ook hier komen ze op tafel met Pasen. Het is een traditie geworden.”

Vertel, wat ga je zelf doen met Pasen?
“Voor m’n werk moet ik vroeg uit de veren, dus in het weekend slaap ik graag uit. Het wordt geen uitgebreid ontbijt dus, maar wel een brunch. Zo rond de klok van half twaalf zet ik de tafel vol lekkers. Gevulde broden, mini-broodjes om zelf af te bakken, speltknackers en een paasstol natuurlijk.
Wat we daarna gaan doen, is afhankelijk van het weer. In elk geval even op bezoek bij de familie.”

Wat mag er echt niet ontbreken op de paastafel?
“De Kempenbonk is mijn persoonlijke favoriet. Dat is een stevig brood vol rozijnen en zuidvruchten. Heerlijk met een laagje roomboter erop. Oók als het geen Pasen is, haha!”