Britt Meijs

Tips van Britt
Voor het maken van een eigen high tea


Hartige sandwiches, zoete broodjes, kleine taartjes en heel veel thee. Dat is een high tea op z’n best. Maak er binnenkort zelf eentje. Wij helpen je met liefde aan de lekkerste hapjes en de Bergeijkse Britt Meijs deelt haar serveertips. 

Tip 1
Heb je niet genoeg theekopjes en bordjes, duik dan eens (voorzichtig!) bij je oma, moeder of tante in de servieskast. Het geeft niets als het servies niet allemaal hetzelfde is. Dat is juist leuk; mix & match!

 
Tip 2
Maak een bord op Pinterest om inspiratie op te doen voor de aankleding van je high tea.
 

Tip 3
Een etagère mag eigenlijk niet ontbreken. Heb je die niet? Maak er dan gewoon zelf eentje. Haal wat bordjes en kopjes bij de kringloopwinkel en lijm deze aan elkaar. Speciale lijm hiervoor kun je bij een hobbywinkel kopen.Tip 4
Schrijf echte uitnodigingen voor je high tea. Veel leuker dan iedereen uitnodigen per mail of via de app.

 
Tip 5
Maak mooie naamkaartjes voor de tafelschikking. Zet bijvoorbeeld bij ieder bord een mini-plantje met daarbij een handgeschreven naamkaartje. Dat kleedt je tafel meteen aan.
 

Tip 6
Vergeet de thee niet! Het is tenslotte een high tea. Dus kies lekkere thee uit, het liefst losse blaadjes. Gebruik een thee-ei of een theezeefje. Je hoeft echt geen tig smaken in te slaan; met drie of vier écht lekkere theetjes zit je al goed. Zorg ook voor voldoende theetipjes of kleine schaaltjes.

 
Tip 7
Zet een muntplantje op tafel en leg er een schaar bij. Zo kunnen je gasten zelf een takje afknippen om muntthee te maken. Zorg ook voor honing, want dat is heerlijk in de muntthee.
 

Tip 8
Of je nu alle hapjes zelf maakt of zelf koopt, alles draait om presentatie. Dus haal je gekochte spulletjes uit de verpakking. Lemon curd schep je over in een schaaltje en de taartjes haal je uit de doos en presenteer je op een mooie schaal.
 


Tip 9
Wil je ook een hartig hapje serveren, maak dit dan niet te zwaar. Een frisse sandwich of een licht soepje bijvoorbeeld. Als je soep serveert, begin hier dan mee en ga dan verder met de zoete hapjes.
 

Tip 10
Zorg voor ‘gespreksstof’, zeker als je een high tea organiseert voor een gezelschap wat je (nog) niet zo goed kent. Leg bijvoorbeeld een kaartje met een gespreksstarter op elk bord. Je kunt gespreksstarters kopen, maar zelf kaartjes maken is ook leuk. Met een beetje Googelen kom je al een heel eind. Bijvoorbeeld: wat is de beste film die je ooit zag? Of: wat zou je doen met een miljoen?