Elian en Suzanne

Zevenduizend kilometer afzien voor het goede doel
 

Op 13 januari 2018 gaat de Arctic Challenge van start. Een uitdagende toertocht door Scandinavië die in totaal zevenduizend kilometer lang is. Deelnemers worden onderweg blootgesteld aan extreme kou en moeten voortdurend scherp zijn om de cryptische routebeschrijving te ontrafelen. Maar daar laten Elian Daris en Suzanne van der Poel zich niet door weerhouden. De Arctic Challenge is hún challenge.

Deelnemen aan de Arctic Challenge was een idee van Elian (50) uit Luyksgestel. “Ik ben dol op de winter, ik houd van autorijden en deins niet terug voor een uitdaging. In de Artic Challange komen al die componenten samen, dus vijf jaar geleden nam ik me voor een keer mee te doen. Het enige wat op dat moment nog ontbrak, was een maatje. Die vond ik uiteindelijk in Suzanne. Suzanne had nog nooit van de Challenge gehoord toen ik haar vroeg of ze samen met mij een duo wilde vormen, maar ze zei al snel ja. We zijn direct aan de slag gegaan met de voorbereidingen en het werven van sponsors. Dat was een behoorlijke klus en vooral de laatste weken was het drukker dan ooit, maar we kunnen niet wachten om te starten.”


Een cheque voor Pink Ribbon
Elian en Suzanne leerden elkaar kennen via hun werk voor een bedrijf dat lingerie en badkleding ontwerpt voor vrouwen die borstkanker hebben of hadden. Beiden overwonnen de ziekte en staan na een zware periode weer midden in het leven. “We willen ook andere vrouwen die strijden tegen deze ziekte helpen en een hart onder de riem steken,” aldus Suzanne (47). “Dat doen we door te laten zien dat er ook een mooi leven is ná kanker en door met onze deelname aan de Arctic Challenge geld in te zamelen voor Pink Ribbon, de stichting die onderzoek op het gebied van behandeling, nazorg en langetermijneffecten van borstkanker financiert. Eind december stond de teller op vijftienduizend euro, maar we hopen dat er nog zeker vijfduizend euro bij komt zodat we straks twintigduizend euro kunnen overmaken aan Pink Ribbon.”


Team 23 gaat ervoor
Op 13 januari melden Elian en Suzanne zich met hun – hoe kan het ook anders – knalroze auto in Zaltbommel voor de start van de Challenge. Ze zetten koers naar het noorden en rijden in één rit naar de Lofoten, een eilandengroep voor de kust van Noorwegen. Als team 23 trotseren ze vervolgens zeven dagen lang extreme kou, zullen ze moeten vechten tegen slaaptekort en cryptische raadsels moeten oplossen om de route te kunnen ontcijferen. “Of we gaan winnen? Nee, die kans acht ik niet zo groot. We zijn het enige vrouwelijke duo en hebben geduchte concurrentie, maar finishen doen we zeker,” zegt Elian stellig. “Het moet raar lopen als dat niet lukt, want op karakter kun je veel. Dat hebben we eerder ook al laten zien.”
 

Ook Bakkerij van Heeswijk steunt de actie van Elian en Suzanne. Van elk verkocht FIT-volkorenbrood gaat er 25 cent naar Pink Ribbon.

Of doneer 5 euro voor Pink Ribbon en krijg 5 gave inspirational quote kaarten cadeau!
 
Wil je de avonturen van Elian en Suzanne volgen? Dat kan via Facebook: https://www.facebook.com/2getherbackontrack/
Kijk voor meer info ook op: https://www.arctic-challenge.nl/teams/2018-team-23-ntb