Geertje van Heeswijk

Vijf vragen aan Geertje van Heeswijk, winkelmedewerker in Bergeijk

“Bedankt voor alles!”
 
Iedereen die op zaterdag weleens onze winkel in Bergeijk bezoekt, kent haar vast: Geertje van Heeswijk (ja, inderdaad, familie van). Geertje (26) maakte zes jaar lang deel uit van ons team, maar op 1 oktober jl. namen we afscheid van elkaar. Boehoe! We gaan ‘onze’ geduldige, gezellige, gastvrije en behulpzame Geertje enorm missen. Gelukkig konden we haar vlak voor vertrek nog even strikken voor een interviewtje.
 
Hoe ben je bij de bakkerij terechtgekomen?
“Zes jaar geleden had ik weekendbaantjes in de horeca en bij een kledingzaak. Mijn vader  − zijn opa was Janus, de oprichter van Bakkerij van Heeswijk – vroeg me op een dag: 'Is werken bij de bakker niks voor jou?' Ik wist het niet zo goed, maar solliciteren kon geen kwaad, dacht ik. Dus stuurde ik een brief. Toevallig waren ze net op zoek naar een weekendhulp. Ik mocht op gesprek komen én werd aangenomen. Ik had al snel door dat mijn vader het bij het rechte eind had. Werken bij bakker was écht wat voor mij.
Vooral het contact met de klanten −  van heel jong tot oud −  zorgt ervoor dat ik de afgelopen jaren elke zaterdag met ontzettend veel plezier heb gewerkt.”
 
Maar waarom ga je dan weg?
“Voor mij is dit werk 'slechts' een bijbaan. Ik studeerde in Nijmegen en werkte elk weekend in de winkel in Bergeijk. Sinds 2013 ben ik fulltime orthopedagoog. Ik heb beide banen drie jaar lang met elkaar gecombineerd, omdat ik het werk in de winkel té leuk vind, maar het is stiekem best druk. Zeker nu mijn vriend en ik sinds een paar maanden een eigen huis hebben. Nu wil ik op zaterdag kunnen klussen, in de tuin werken of afspreken met vrienden. Ik vond de keuze heel lastig en het afscheid doet zeer, maar ik stop liever op het moment waarop ik het nog écht leuk vind.”
 
Dat snappen wij, Geertje! Wat ga je het meest missen?
“Dat is geen moeilijke vraag: de klanten! De kleine gesprekjes, hun mooie verhalen, leuke nieuwtjes. Ik heb er echt van genoten. Zwangerschappen, verhuizingen en aanstaande huwelijken: je krijgt hier zoveel mee. Ik vind het geweldig dat mensen dat met je willen delen.
Maar vooral het contact met de allerjongste klanten maakte dit werk voor mij zo waardevol. Ik probeerde al hun namen te onthouden en eventjes met ze te kletsen. Zo heb ik veel kleine vriendjes en vriendinnetjes gemaakt in de winkel. Soms kwamen ze me zomaar een mooie tekening of kaart brengen. Die ze dan speciaal voor mij hadden gemaakt. Zó ontzettend lief!"
 
Welke producten ga je het meest missen?
"Dat vind ik wél een moeilijke vraag! Ik ben een echte broodeter namelijk en vind al het brood van Van Heeswijk heerlijk. Maar als ik één broodsoort moet kiezen, wordt het maïsbrood. Van de harde broodjes vind ik de kampioentjes het allerlekkerst. En kersenvlaai is mijn all time favourite! Heel eenvoudig, maar o zo lekker. Het doet me denken aan vroeger.”
 
Wat wil je nog zeggen tegen al 'je' klanten?
“Ik wil ze heel graag bedanken voor de gezelligheid, hun persoonlijke verhalen en de mooie herinneringen die ik daaraan overhoud. Dit werk heb ik met héél veel plezier gedaan en dat kwam vooral door alle lieve mensen die ik in de winkel heb leren kennen.
Ik wil ik me ook graag nog even richten tot alle jonge klantjes, in de hoop dat hun ouders dit aan hen willen voorlezen: Bedankt allemaal! Ik vond het heel gezellig om jullie elke zaterdag in de winkel te zien. Ik ga jullie missen! Heel graag tot ziens!”