Ina Wijnen

“De nieuwe winkel biedt nog meer mogelijkheden”

Elke maand leggen we vijf vragen voor aan een medewerker van Bakkerij van Heeswijk. Deze maand mag Ina Wijnen (46) antwoord geven.
Ina is filiaalleider van onze winkel in Valkenswaard. Momenteel is ze drukker dan ooit, want binnenkort verhuizen we naar een nieuw adres.

Kun je wat vertellen over de nieuwe winkel?
We betrekken het voormalige pand van de groenteboer aan de Handwerkstraat. Het is om de hoek bij onze huidige winkel, dus de locatie verandert nauwelijks. Maar we hebben straks wel meer ruimte en dat geeft ons meer mogelijkheden.
Momenteel zijn we nog volop bezig met de verbouwing. Op 26 maart openen we de deuren van het nieuwe pand. Tot die tijd kunnen alle klanten gewoon in ons ‘oude’ filliaal terecht.
 
Wat is er in de nieuwe winkel anders dan nu?
Dankzij de extra vloeroppervlakte kunnen we straks een grote oven kwijt in de winkel waarin we zelf bijzondere broden, krokant kleinbrood en het rustieke stokbrood kunnen bakken. Dat doen we op een stenen vloer zodat de broden een lekker knapperig korstje krijgen.
De bakkerij in Luyksgestel maakt op traditionele wijze het deeg voor deze broden en brengt dat ‘s ochtends naar onze winkel in Valkenswaard zodat wij de hele dag kunnen bakken. We zijn de eerste Van Heeswijk-winkel die dit zo gaat doen. Op deze manier brengen we de bakkerij nog meer ín de winkel.
 
Zijn er nog meer veranderingen?
Ja, de grotere winkel biedt ook ruimte voor een ‘to go-hoekje’. Daar kunnen klanten muffins, koeken, croissants en het belegde broodje van de maand – die we ook allemaal in de winkel bakken – kopen. Om mee te nemen of ter plekke op te eten. We gaan er ook koffie, versemuntthee, sapjes, soep en een salade verkopen. Eigenlijk alles voor een lekkere en gezonde maaltijd dus. Het enige wat je als klant nog hoeft te doen is er een lekker broodje bij kiezen.

Over een paar weken is het Pasen. Hoe ga je dat vieren?
Elk jaar brunchen we met de hele familie. Dan zitten we lekker lang met z’n allen aan tafel. Dit jaar wordt het nóg leuker, want er zijn twee kleinkinderen bij. De oudste is inmiddels tweeënhalf. Hij kan voor het eerst op zoek naar paaseitjes in de tuin. Dat geeft Pasen een extra dimensie.

Wat mag echt niet ontbreken op jouw paastafel?
Door het jaar heen eet ik graag meergranenbrood, maar met Pasen kies ik voor het luxe assortiment. Harde broodjes om thuis af te bakken en paasstol natuurlijk. Heerlijk!