Kitty Wouters

Wie zijn brood koopt bij onze winkel in Luyksgestel kent haar vast wel: Kitty Wouters-Bax. Deze maand werkt ze precies vijfentwintig jaar bij Van Heeswijk.
Kitty: “Ik was serveerster toen ik een advertentie zag van Bakkerij van Heeswijk. Ze zochten een winkelmedewerker. Ik heb meteen gebeld en kreeg Frans van Heeswijk aan de telefoon. Eerst schrok ik van zijn zware stem, maar tijdens onze persoonlijke kennismaking was het meteen leuk. Wanneer ik kon beginnen, vroeg Frans. Een week later stond ik achter de toonbank.”
Dan maar in de brievenbus
“Als winkelmedewerker waren we in die tijd ook invalkracht voor de bezorgwijk. Als om vijf uur ’s ochtends de telefoon ging, wist ik genoeg. Dan was er een bezorger ziek en mocht ik de bestellingen rondbrengen. Geweldig, want zo kwam ik overal. Van één adres kreeg ik de zenuwen. Daar stond plots een woeste rottweiler aan de achterdeur te grommen. Met de bewoners heb ik toen afgesproken dat ik het brood voortaan in de brievenbus zou doen.”
Terug van weggeweest
“Ik voel me in de winkel als een vis in het water. Het contact met klanten vind ik geweldig. Toch heb ik ook jaren bij het filiaal in Dommelen ‘achter de schermen’ gewerkt. Ik maakte alle appelflappen, tompoucen, gebakjes en vruchtenvlaaitjes. Sinds vorig jaar ben ik terug op de plek waar ik begon: in de winkel in Luyksgestel.”
Net als toen
“Dit jubileumjaar vind ik heel bijzonder. En ik merk dat het ook bij onze klanten iets losmaakt. Er komen herinneringen boven die ze in de winkel met ons delen. Zelf denk ik graag terug aan de keren dat we met het bakkerspersoneel deelnamen aan de kermisronde van Luyksgestel. Ik reed samen met collega Lou op een oude tandem, dus we maakten geen schijn van kans. Maar dat maakte niet uit, het was zó gezellig. Daarna zaten we met z’n allen bij Frans en Riek voor de deur. We keken naar de andere deelnemers, haalden onze prijzengeld op en aten daarna in het café friet. Het is al lang geleden… Maar misschien blazen we de traditie dit jaar nieuw leven in. Veel mensen uit die tijd werken nog steeds bij het bedrijf. Het zou toch leuk zijn als we ter ere van ons honderdjarig bestaan opnieuw aan de start verschijnen?”