Loe van Gerven

“Brood bakken is het allerleukst”

Elke maand leggen we vijf vragen voor een medewerker van Bakkerij van Heeswijk. Loe van Gerven (47) bijt het spits af. Hij werkt al 26 jaar als bakker binnen ons bedrijf.

Hoe heb je het nieuwe jaar gevierd, Loe?
Lekker rustig, met mijn ouders en zus in Eersel. Onder het genot van een sneetje stol, stokbrood en roggebroodjes met ossenworst. Heerlijk!

Heb je goede voornemers voor 2015?
Nee, aan goede voornemens doe ik niet. Dan hoef ik me er tenminste ook niet aan te houden. Afvallen of meer sporten? Dat is in mijn geval niet nodig. Ik beweeg genoeg. Als bakker sjouw en loop je veel en bovendien ben ik elke zaterdag en zondag actief als scheidsrechter of vlagger op het voetbalveld.
Ik moet wel bekennen dat ik tijdens de zomervakantie altijd zes kilo aankom, maar als ik weer ga werken zijn die er binnen twee weken af.

Hoe ziet jouw dagelijkse ontbijt eruit?
De wekker gaat om 4.15 uur. Om 5 uur beginnen we met bakken. Ik kies meestal voor tarwebrood of broodjes. Lekker dik belegd met kaas, paté, filet americain of pasta.

Wat vind je het leukst om te bakken?
Brood! Het perfecte brood maken blijft een uitdaging. Er zijn namelijk zoveel factoren van invloed. De luchtvochtigheid, de omgevingstemperatuur, … Die zijn elke dag anders en daardoor is mijn werk nooit saai. We blijven gaan voor die tien, hè?

Wat is je beste herinnering aan je werk bij Bakkerij van Heeswijk?
Ik werk hier al een hele tijd, dus er zijn genoeg bijzondere herinneringen. Maar het leukst is toch wel dat ik mijn vriendin bij Van Heeswijk heb leren kennen. Ze werkt in de winkel in Bladel, maar sprong af en toe bij in Luyksgestel. Tijdens Luyksgestel kermis hebben we elkaar beter leren kennen. Inmiddels zijn we al ruim vijftien jaar samen.