Recepten

Beschuit met gemarineerde aardbeien

Zelfgemaakt beschuit met gemarineerde aardbeien en snelle 'clotted cream'

Nodig voor 10 stuks:
  • 5 beschuitbollen (verkrijgbaar op donderdag!)
  • 5 delen crème fraiche
  • 4 delen mascarpone
  • 150 gram aardbeien, in schijfjes
  • sap van 1 sinaasappe1
  • eetlepel ahornsiroop

Doen:
  • Snijd de beschuitbollen doormidden en leg ze met de gesneden kant naar boven op een bakplaat. Zet ze 10 tot 15 minuutjes in een oven op 190 graden tot de bovenkant mooi goudbruin is.
  • Meng ondertussen het sinaasappelsap, de ahornsiroop en de aardbeien. Zet dit in de koelkast om te marineren.
  • Roer de crème fraiche en de mascarpone los van elkaar even door en meng het dan zachtjes door elkaar (als je dit te hard klopt wordt het dun).
Serveer de beschuiten liefst als ze nog een beetje warm zijn met de aardbeien en clotted cream 'on top'. Smakelijk!



Naar overzicht