Recepten

Bonensoep

Als het buiten kouder wordt is er niks zo lekker als een bord zelfgemaakte soep. Met deze goedgevulde variant maak je iedereen blij. Je zet hem in een handomdraai op tafel.

Nodig:
  • een stoer brood, zoals Borkels molenbrood
  • olijfolie
  • 1 grote ui
  • 50 gram ontbijtspek
  • 1 teen knoflook
  • 2 wortels
  • 1 prei
  • 1 blik gehakte tomaten
  • 1 gele paprika
  • 1 blik witte bonen (uitgelekt)
  • 1 liter bouillon
  • 4 eetlepels ketchup
  • wat gehakte verse peterselie
  • olijfolie van goede kwaliteit
  • peper en zout
Doen:
Snijd de ui en het spek klein, de wortels en paprika in reepjes en de prei in ringetjes. Giet een flinke scheut olijfolie in een soeppan en bak hierin de ui en het ontbijtspek. Knijp de knoflook erbij en voeg dan de groenten toe.
Giet de tomaten erbij en prak deze een beetje bij de groenten in de pan. Voeg de ketchup en de bouillon toe. Laat de soep 15 minuutjes pruttelen. Voeg dan de bonen toe en breng op smaak met peper en zout. Verwarm de soep
nog even goed, bestrooi met verse peterselie en serveer met stoer Borkels molenbrood.



Naar overzicht