Recepten

Brood en kaas: een gouden combinatie

Warme geitenkaasdip

NODIG:
  • 150 gr zachte geitenkaas (bijvoorbeld Chavroux)
  • 100 gr roomkaas naturel (liefst light)
  • 1 teentje knoflook
  • een paar takjes verse peterselie
  • halve theelepel chilivlokken
  • rasp van 1 citroen
  • 1 walnootbrood
DOEN:
Verwarm de oven voor op 180o C. Meng de geitenkaas met de roomkaas tot een glad geheel. Pers de knoflook erbij. Voeg de tijm, rozemarijn, de chilien de rasp van een halve citroen toe en meng alles goed door elkaar. Verdeel de geitenkaasspread in een ovenvast schaaltje. Zet de geitenkaasdip 15 minuten in de voorverwarmde oven. Snijd het brood in dunne plakjes en lekker dippen maar!

Ook heerlijk met een rustiek stokje!

Walnoten-brie-borrelbrood

NODIG:
  • Walnootbrood
  • 1 punt brie
  • 1 eetleper olijfolie
  • paar takjes tijm
DOEN:
Verwarm de oven voor op 200o C.
Haal het walnootbrood uit zijn bakje en snijd het voor-zichtig diagonaal in. Niet tot de bodem, want dan valt hetbrood uit elkaar. Snijd de brie in repen en verdeel dit tussen de inkepingen. Leg het brood terug in zijn mandje. Wrijf de olijfolie over de bovenkant van het brood en de brie en strooi de tijm er over. Bak het brood 15 minuten of tot de brie begint te kleuren en te smelten. Serveer meteen.

Ook lekker met notenbrood. Verdeel dan nog wat honing over de bovenkant voordat het brood de oven in gaat.





Naar overzicht