Recepten

Gevulde kerrie en avocado-eitjes en een gezellig-paas-geel kerrie-soepje

Gevulde kerrie en avocado-eitjes.

Nodig:
  • 6 Hardgekookte eieren
  • 3 plakjes gerookt ontbijtspek
  • 2 el pijnboompitjes
  • 6 el mayonaise
  • 1 el witte wijnazijn
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • peper & zout
  • 1 rijpe avocado
  • 3 takjes bieslook, fijngehak
Doen:
Snijd voorzichtig het kapje van de hardgekookte eieren en haal, ook heel voorzichtig, de dooiers eruit. Meng voor de eitjes met kerricrème de mayonaise, 3 eidooiers, azijn, kerriepoeder en 1,5 el geroosterde pijnboompitjes in een keukenmachine tot een glad mengsel. Proef en breng op smaak met peper en zout.
Vul een spuitzak met kartelmond met de avocado crème en vul hiermee drie eitjes en garneer ze met spekjes. Vul een andere spuitzak met een (grote) ronde spuitmond met de kerriemayonaise en vul de andere eitjes ermee. Garneer met pijnboompitjes, bieslook en spekjes.

Gezellig-paas-geel kerrie-soepje

Nodig:
  • 1 ui, kleingesneden
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 2 aardappelen
  • 1 venkel
  • 1,5 eetlepel kerriepoeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • 0,75 liter kippenbouillon
  • 200 ml kokosmelk
  • peper & zout
  • olijfolie
Doen:
Verwarm een beetje olijfolie in de pan en bak de ui en knoflook hierin aan. Schil de aardappelen en snijd ze in stukjes. Snijd de venkel in stukjes. Bak dit even mee met de ui. Voeg de kerriepoeder en kurkuma toe, bak dit even mee en voeg dan de kippenbouillon bij. Laat dit 20 minuten koken. Pureer de soep en voeg de kokosmelk toe. Brengdit net aan de kook en garneer met pijnboompitjes en bieslook of ringetjes lenteui.

Naar overzicht