Recepten

Hartige vlaai

We vlaaien erop los. Zelfs als we ’s avonds aan tafel schuiven gaat er een vlaaipunt wel in. Kies dan voor deze hartige vlaai met verschillende soorten en kleuren tomaatjes. Lekker en ziet er fleurig uit. Serveer met een frisse salade.

Nodig:
  • 500 gr verschillende tomaatjes
  • 2 witte uien
  • olijfolie
  • 4 eieren
  • 50 gram geraspte parmezaanse kaas
  • een scheutje melk
  • een paar takjes tijm, de blaadjes
  • 1 bodem voor hartige taart(bijvoorbeeld van Tante Fanny)
  • peper en zout
Doen:
  1. Verwarm de oven voor op 190oC.
  2. Bekleed een ronde vlaaivorm met het deeg.
  3. Meng in een kom de eieren, een scheut melk en de parmezaanse kaas.
  4. Snipper de uien en bak ze in een scheutje olijfolie lekker goudbruin.
  5. Snijd ondertussen de tomaatjes doormidden.
  6. Verdeel de uien over de vlaaibodem en bak dan, met een extra scheutje olijfolie in dezelfde pan, de tomaatjes even op hoog vuur. Bestrooi met tijm en peper en zout.
  7. Giet het eimengsel over de uien en verdeel daarover de tomaatjes.
  8. Bak in ongeveer 45 minuten gaar en goudbruin.


Naar overzicht