Recepten

Knolselderij-appeltjessoep

Een combinatie van knolselderij en appeltjes? Het klinkt misschien een beetje raar maar het is erg lekker. 

Nodig:
  • 1 knolselderij van ca. 700 gram, geschild en in blokjes
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 takje tijm, plus extra blaadjes
  • 2 appels, geschild, in blokjes
  • scheutje kookroom
  • 50 g blauwe kaas, verkruimeld
  • 1 appel, geschild, in blokjes
  • beetje kaneel en suiker
Doen:
Breng de blokjes knolselderij, samen met het takje tijm aan de kook in de bouillon. Laat dit 10 minuten zachtjes koken, tot de knolselderij zacht is. Voeg de appel toe en laat nog 15 minuten zachtjes koken. Haal de tijm uit de soep. Roer de room erdoor en maal de soep met een staafmixer glad. Hussel ondertussen de blokjes appel door wat kaneel en suiker en bak ze even in een hete koekenpan.

Warm de soep op, roer de kaas erdoor en schep in kommen. Verdeel de stukjes appel erover en serveer met heerlijk warm geroosterd appeltjesbrood of 10 uurtje.

 

Naar overzicht