Recepten

Monchoutaart met aardbeien 'on top'

Wie is er niet dol op Monchou-taart? Deze variant met een koekbodem van Leontientjes is lekker feestelijk.


Wat heb je nodig?
  • 1 zak Leontientjes
  • 150 gram boter
  • 250 ml slagroom 
  • (+ 2 el suiker)
  • 100 gram suiker
  • 8 gram vanillesuiker
  • 200 gram MonChou
  • 2 blikken aardbeienvlaaivulling 
    (met 1 blik heb je in verhouding meer gelei en minder aardbeien)

Hoe maak ik het?
  1. Verkruimel de koeken tussen je vingers. 
  2. Smelt de boter in een pan en voeg hier de koekkruimels aan toe. Roer dit goed door tot een stevige massa.
  3. Schep het mengsel in een met bakpapier beklede bakvorm en verspreid het gelijkmatig over de bodem. 
  4. Zet de bodem in de koelkast zodat hij kan afkoelen.
  5. Klop in een kom de slagroom met 2 eetlepels suiker stijf. 
  6. In een andere kom prak je met een vork de suiker, vanillesuiker en MonChou tot een romig mengsel. 
  7. Voeg het MonChoumengsel toe aan de slagroom en klop deze nog even kort goed door elkaar.
  8. Schep de vulling op de afgekoelde taartbodem en zet de taart minstens 2 uur in de koelkast.
  9. Haal alleen de aardbeien uit het blik met een vork en verdeel ze gelijkmatig over de taart. Zo heb je lekker vaal aardbeien in plaats van gelei op de taart.
Meer feestrecepten
Borrelplank
Knoflookgarnaaltjes

Naar overzicht