Recepten

Paddenstoelensoep

Herfstig paddenstoelensoepje

Natgeregend? Deze hartige soep warmt je zo weer op!


NODIG:
  • circa 500 gram paddestoelen, in stukken gesneden- 2 rode uien, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • een klontje boter
  • een scheutje olijfolie
  • een scheutje witte wijn
  • 1 eetlepel fijngehakte tijm, alleen de blaadjes
  • 1,5 liter groente- of paddenstoelenbouillon
  • een flinke scheut slagroom of kookroom
  • 2 eetlepels peterselie, fijngehakt

DOEN:
  1. Zet een grote pan op het vuur en laat deze goed heet worden. Doe de olijfolie en het klontje boter erbij en fruit hierin de ui en knoflook.
  2. Voeg de paddenstoelen toe en roerbak deze op middelhoog vuur. Het mag gerust een beetje aankoeken tot alles goudbruin is.
  3. Doe de wijn en tijm er bij.
  4. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Roerbak de paddenstoelen voor ongeveer 10 minuten, totdat het meeste vocht verdampt is. Giet de bouillon erbij.
  6. Breng het aan de kook en laat ongeveer 20 minuutjes op laag vuur pruttelen.
  7. Schep een soeplepel van de soep in een kom en pureer de rest tot een mooi glad mengsel.
  8. Giet het grove mengsel weer terug in de pan bij de gladde soep en voeg de slagroom of kookroom toe.
  9. Bestrooi met een beetje fijngehakte peterselie en eventueel extra zout en grofgemalen peper.


Naar overzicht