Recepten
Paddenstoelensoep
Herfstig paddenstoelensoepjeNatgeregend? Deze hartige soep warmt je zo weer op!
NODIG:
- circa 500 gram paddestoelen, in stukken gesneden- 2 rode uien, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- een klontje boter
- een scheutje olijfolie
- een scheutje witte wijn
- 1 eetlepel fijngehakte tijm, alleen de blaadjes
- 1,5 liter groente- of paddenstoelenbouillon
- een flinke scheut slagroom of kookroom
- 2 eetlepels peterselie, fijngehakt
DOEN:
- Zet een grote pan op het vuur en laat deze goed heet worden. Doe de olijfolie en het klontje boter erbij en fruit hierin de ui en knoflook.
- Voeg de paddenstoelen toe en roerbak deze op middelhoog vuur. Het mag gerust een beetje aankoeken tot alles goudbruin is.
- Doe de wijn en tijm er bij.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Roerbak de paddenstoelen voor ongeveer 10 minuten, totdat het meeste vocht verdampt is. Giet de bouillon erbij.
- Breng het aan de kook en laat ongeveer 20 minuutjes op laag vuur pruttelen.
- Schep een soeplepel van de soep in een kom en pureer de rest tot een mooi glad mengsel.
- Giet het grove mengsel weer terug in de pan bij de gladde soep en voeg de slagroom of kookroom toe.
- Bestrooi met een beetje fijngehakte peterselie en eventueel extra zout en grofgemalen peper.
