Recepten

Stevige clubsandwich van volkorenbrood

Nodig (voor 4 personen):
  • 8 dikke sneëen van een stoer (volkoren)brood, zoals Volkoren rogge
  • 2 (scharrel)kipfilets
  • 2 eieren
  • kopje bloem
  • kopje broodkruim
  • 4 el kappertjes, fijn gehakt
  • 4 el mayonaise
  • 3 el olijfolie
  • (olijf)olie om in te bakken
  • chilivlokken
  • snuf gedroogde tijm
  • peper en zout
  • klein zakje rucola
  • 8 gedroogde tomaatjes
Doen:

Snijd de kipfilets in de lengte doormidden. Sla 4 filets met een deegroller plat (circa 6 mm) en bestrooi met peper en zout.

Maak nu eerst de kappertjesmayonaise van de kappertjes, mayonaise en olijfolie.

Klop de eiren los in een plat schaaltje. Mengde bloem met wat chilivlokken en tijm op een plat bord en strooi ook het broodkruim op een bord. Haal de filets eerst door de bloem, dan door het ei en daarna door het broodkruim.

Bak de filets in voldoende (!) olie tot ze goudbruin zijn. Beleg de boterhammen met de schnitzel, rucola, tomaatjes, mayonaise en de andere boterham.



Naar overzicht