Recepten

Turks brood met gegrilde groenten

Turks brood met gegrilde groenten & feta 

Dit recept is ook lekker als lunch of bij de picknick. Als je de groenten een dag van tevoren grilt, terwijl de kooltjes toch heet zijn, ben je de dag erna in een handomdraai klaar met dit goedgevulde brood!

Nodig voor 1 brood:
  • 1 Turks brood met tomaatjes
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 1 rode paprika
  • 1 bakje hummus
  • 1 pakje feta
  • olijfolie
  • een handvol halfgedroogde tomaatjes
  • eventueel: kapperappeltjes en /of pijnboompitjes
Doen:
  1. Snijd de courgette en aubergine dwars door midden en daarna in repen.
  2. Snijd de paprika in repen. Maak de repen niet te dun zodat ze niet door het rooster vallen.
  3. Grill de groenten op een hete BBQ en hussel ze, als ze nog warm zijn, door wat olijfolie en bestrooi met zout en peper.
  4. Bak ondertussen een Turks brood af en snijd het vlak voor serveren dwars door midden.
  5. Besmeer het onderste deel met de hummus en beleg met de gegrilde groenten en gedroogde tomaatjes.
  6. Verkruimel de feta er overheen en bestrooi eventueel met kapperappeltjes en/of pijnboompitjes.
  7. Druk de bovenste helft van het Turks brood er stevig op en snijd het brood in punten. Smakelijk!



Naar overzicht