Recepten

Zomerse maaltijdsalade

De zomer kan beginnen met deze heerlijke Ceasar Ciabatta salade.

Nodig:
  • 4 plakjes ontbijtspek
  • 2 kipfilets
  • 4 ansjovisfilets op olie
  • sap van een halve citroen
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 3/4 van een klein bakje crème fraiche
  • 3/4 zakje geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 zak gemengde sla
  • 1/2 komkommer
  • 4 lenteuitjes
  • 1 grote ciabatta
  • 1 theelepel honing
  • 2 eieren
Doen:

Snijd het ontbijtspek klein en de kipfilet in repen. Bak het ontbijtspek aan en voeg daarna de kipfilet toe. Bak dit samen tot het gaar en lekker bruin is en zet het dan apart. Snijd ondertussen de ciabatta in kleine blokjes en bak deze (in twee delen) in de pan waar de kip en spek in zijn gebakken.

Kook de eieren in 5 minuutjes bijna hard.Snijd de ansjovisfilets heel klein. Doe ze in een grote kom en knijp er het sap van een halve citroen bij. ‘Prak’ dit even goed door elkaar. Voeg nu de olijfolie, honing, crème fraiche en Parmezaanse kaas toe en roer dit goed door. Snijd de komkommer in blokjes en de lenteui in ringen. Hussel ze samen met de kipreepjes door de dressing.

Mix nu alles losjes (het brood, het kipmengsel en de sla) door elkaar
en serveer direct.(Stok)brood over van de vorige dag? In deze salade komt het prima tot zijn recht.

Naar overzicht