Tom Lavrijssen

Op eerste Pinksterdag 2017 loopt Bakkerij van Heeswijk samen met Tom Lavrijssen uit Hapert naar Scherpenheuvel. Onderweg stellen we hem vijf vragen over zijn initiatief Nu de rest nog.

Tom, Eerste Pinkersterdag 2017 en jij loopt ruim 50 kilometer van Luyksgestel naar Scherpenheuvel. Waarom?
 
“Tja, dat weet ik zelf ook niet zo goed (lacht). Nee hoor, deze wandeltocht is een mooie training voor mij, omdat ik mezelf het doel heb gesteld om in juli de Nijmeegse Vierdaagse te lopen. Vorig jaar werd schildklierkanker bij me geconstateerd. Gelukkig wist ik al snel dat ik goed te behandelen zou zijn. Eenmaal uit het ziekenhuis ben ik begonnen met Nu de rest nog. Hiermee wil ik geld inzamelen voor het KWF.”
 
Waarom heet je initiatief ‘Nu de rest nog’?
 
“Ik werk, sport en ga na de zomer met mijn vriendin in ons nieuwe huis wonen. Ik kan genieten van het leven. Dit zou zo voor iedereen moeten zijn. Ik ben beter, nu de rest nog. Daar is geld voor onderzoek voor nodig.”

Wat hoop je op te halen?

“Door prachtige initiatieven van vrienden en familie, gulle donaties en door de grote benefietavond Kempentech Culinair staat de teller al op ruim 14.000 euro. Een prachtig bedrag, waar ik al heel blij mee ben. Ik kan alleen maar dromen wat we in deze laatste twee maanden nog kunnen ophalen. Jullie kunnen mij steunen door het kopen van de Zet ‘m op reep bij Bakkerij van Heeswijk, 0,50 cent daarvan gaat naar Nu de rest nog.”

Veel succes met de laatste kilometers, ga je het halen?

“Vandaag komt het vast goed. (Tom lacht) Ik kom nu wel tot het besef wat me 15 juli te wachten staat als ik vier dagen achter elkaar 50 kilometer mag gaan lopen. Maar we gaan ervoor!”

Steun Tom ook via www.nuderestnog.nl