Wie wij zijn


Bakkerij van Heeswijk is de bakkersfamilie uit de Kempen.

Al ons brood en gebak wordt met veel passie gemaakt. We zijn specialist in langzaam busbrood, bijzonder molenbrood en lekker gebak en vlaaien. In onze winkels staat de klant met de neus op het brood en de winkeldames met de neus op de klant. Zij zijn het gezicht en de ambassadeurs van bakkerij van Heeswijk. In onze winkels is veel te ruiken, te proeven en is het gezellig. 

Hoe het begon
De geschiedenis van Bakkerij van Heeswijk begint bij Opa Janus. Hij was het die in 1914 een bakkerij opende in zijn ouderlijk huis aan de Dorpstraat in Luyksgestel. Janus bakte verschillende soorten brood, maar boekte vooral succes met zijn peperkoek. Dankzij die koek - die wij nu nog steeds bakken volgens zijn geheime recept - overleefde zijn bakkerij ook economisch moeilijke tijden.

Waar we nu staan
Anno 2018 hebben we ons 100-jarig jubileum groots gevierd, zijn we bekroond tot hofleverancier en werken de derde en de vierde generatie samen in de bakkerij in Luyksgestel. Je vindt onze zeven winkels in de Brabantse Kempen, namelijk in Luyksgestel, Bergeijk, Dommelen, Valkenswaard, Meerhoven, Veldhoven en Bladel. 

Langzaam brood 
‚ÄčAl ons brood wordt gemaakt op basis van voordeeg. Voordeeg ontstaat door een natuurlijk proces van meel en water dat samen fermenteert. Door voordeeg en een lange rijstijd kan ons deeg rijpen en rusten, zo kunnen aroma’s die van nature in tarwe zitten zich optimaal ontwikkelen. Tijdens het rijzen maken we van het deeg twee keer opnieuw een bolletje. In totaal is ons brood vier uur ‘onderweg’. Dat vraagt geduld en liefde voor het vak.

Eretitels
We hebben de afgelopen jaren vaak een bekroning gekregen voor
ons werk. De titel ‘Bakker met Ster’ is ons het meest dierbaar.
Deze wordt alleen vergeven aan de beste bakkerijen en patissiers. De laatste tussenstand was als volgt: de winkel in Veldhoven heeft één ster, vijf van onze winkels hebben twee sterren, Valkenswaard heeft er zelfs drie. Dat is het hoogst haalbare. In 2018 behaalde we de tweede plaats in de wedstrijd 'Leerbedrijf van het jaar'. Ook dat vinden we geweldig.