Samen tegen zwerfafval

MINDER PLASTIC, DAT VOELT BETER
September! Een heerlijke maand om een wandeling te maken in de Kempen. Jammer genoeg kom je tijdens het wandelen ook steeds vaker zwerfvuil tegen.Wij gaan daarom graag samen met jou de strijd aan tegen zwerfafval. Je kunt de 'HelemaalGroen App' gebruiken waarmee je direct op een kaart zichtbaar maakt waar jij zwerfvuil geraapt hebt. Dat motiveert niet alleen jezelf, maar ook anderen.

HELP OOK MEE
Neem je voortaan ook een zak, een grijper of handschoenen mee tijdens jouw wandeling? Wij belonen jouw kilometers met een leuk cadeau!

Wandelen voor het goede doel
Bakkerij van Heeswijk draagt de Stichting HelemaalGroen een warm hart toe. In de gemeentes waar Bakkerij van Heeswijk een winkel heeft, dragen we namelijk in 2021 € 0,50 per groene kilometer  uit de Helemaal Groen app af. Met een maximum van € 500,- per gemeente. Dat kan oplopen tot een totale bijdrage van € 3000.

Praktische informatie
Wil jij ook de juiste zakken, een grijper en/of handschoenen bemachtigen om aan de slag te kunnen?


Gemeente Bergeijk, Bladel, Veldhoven en Eersel
In deze gemeentes heb je het initiatief ‘ZAPper’. Dit is een afkorting voor Zwerf-Afval-Pakker. ZAPpers zijn inwoners van de gemeente die vrijwillig zwerfafval opruimen, bijvoorbeeld als ze een rondje lopen of de hond uitlaten. 

Zo word jij ook ZAPper en bemachtig je de juiste attributen! Klik op de links hieronder.

Eersel

Veldhoven

Bladel

Luyksgestel/Bergeijk

Meerhoven
Duurzaam Meerhoven organiseert elke maand ‘prik-wandelingen’ maar zelf prikken kan natuurlijk ook! Ze kunnen je ook helpen aan de juiste prikspullen. Informeer via info@duurzaammeerhoven.nu

Dommelen/Valkenswaard
Sgôn Valkensward zet zich het hele jaar door in tegen de strijd tegen zwerfafval. Stuur een e-mail naar schoon@valkenswaard.nlof bezoek de Facebookpagina van Sgôn Valkenswaard om de juiste prikspullen te bemachtigen.